Workshop i hållbar stadsdelsutveckling och grönt företagande. Workshop i hållbar stadsdelsutveckling och grönt företagande.


 

Våra tjänster

Vi på Bagarmossen Resilience Centre gör en massa saker lokalt i Bagarmossen. Vi ordnar öppna workshops, samarbetar med lokala aktörer och även med boende i området med olika projekt för att öka resiliensen. 

För att sprida vår kunskap till andra erbjuder vi kurser, "living lab" med mera hos oss. 
 

Idag har nästan alla organisationer en miljöpolicy men få av dem har konkret förankring i den dagliga verksamheten. 

Om man är uppriktig med sitt hållbarhetsengagemang krävs både djup teknisk kunskap och strategisk förmåga, men framförallt drivet att omsätta strategin till konkreta och relevanta åtgärder.

Vi på BRC är erkända experter inom våra respektive kompetensområden som förenats i ambitionen att omsätta våra kunskaper till konkreta åtgärder som gör verklig skillnad.

Vi vill gärna träffa din organisation för att ta reda på hur ni kan göra störst skillnad och vilka resurser ni redan har för att göra detta möjligt. Vi ses gärna på ett förutsättningslöst möte. 

.

En testbädd

Kurser i resiliens varvar teori och praktik. Här görs en odlingsbädd enligt permakulturprinciper. Kurser i resiliens varvar teori och praktik. Här görs en odlingsbädd enligt permakulturprinciper.

Driver din organisation ett projekt om hållbarhet där ni söker en testgrupp eller har ni en innovation som ni vill pröva på en miljöintresserad grupp av boende? Vi hjälper gärna till och kan erbjuda ett brett nätverk av boende och lokala aktörer som vill testa olika koncept för hållbarhet. Vi har också en bra möteslokal centralt i Bagarmossen.

Bagarmossen Resilience Centre är med i projektet Swedish Testbeds

Externa föredrag

Frida Arnqvist Engström berättar om gerillaslöjd. Foto: Anneli Levin. Frida Arnqvist Engström berättar om gerillaslöjd. Foto: Anneli Levin.

Vill du och din organisation bli inspirerade av oss? Vi kommer gärna och berättar om Bagarmossen Resilience Centre och hur vi jobbar med lokal resiliens.

Vi håller också föredrag inom en mängd olika ämnen som till exempel: Gerillaslöjd och hantverksaktivism, paleokost, processutveckling, hållbar stadsutveckling, innovativ arkitektur med mera. 

Samarbeten

Vi söker samarbetspartners och erbjuder ett Living Lab i Söderort. Vi söker samarbetspartners och erbjuder ett Living Lab i Söderort.

Är din organisation intresserad av resiliens och vill bidra till ett mer resilient samhälle? Då vill vi gärna samarbeta med er! Kom förbi så diskuterar vi olika former av partnerskap. Vi samarbetar redan med Stockholmshem och projektet Bagarmossen Smartup


 

Kontakta oss


Prenumerera på vårt nyhetsbrev